Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΛΙΤΚΕΣ ΧΟΥΝΤΕΣ

Χρησιμοποιώντας τον εκβιασμό της χρεοκοπίας και του φόβου του χάους, δύο πρώην τραπεζίτες, οι κκ. Λουκάς Παπαδήμος και Μάριος Μόντι ανέλαβαν την εξουσία στην Αθήνα και στην Ρώμη. Οι παραπάνω δεν είναι απολιτικοί τεχνοκράτες όπως λέγεται, αλλά άνθρωποι της Διεθνούς Δεξιάς και μέλη της Τριμερούς Επιτροπής, γνωστή για την απέχθεια της στην υπερβολική δημοκρατία των  Δυτικών κοινωνιών.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το Γάλλο-Γερμανικό Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εκδήλωσαν την οργή τους, όταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ανήγγειλε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αποδοχή των μέτρων λιτότητας στην χώρα του. Σύμφωνα με τους παραπάνω, γνωστοί και ως Τρόικα, το δημοψήφισμα θα έθετε σε κίνδυνο την συμφωνία που αποφασίσθηκε ένα μήνα νωρίτερα (26/27 Οκτ) στην Ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής και προέβλεπε την σκλήρυνση της οικονομικής πολιτικής που έχει ήδη γονατίσει την Ελληνική οικονομία, Κληθείς ο κ, Παπανδρέου στις Κάννες, κατά την διάρκεια της σύσκεψης των G20 και περιμένοντας στον προθάλαμο της Συνεδρίας, επιπλήχτηκε δημόσια από την κα Μερκελ και τον κ. Σαρκοζύ, παρότι και οι δύο είναι συνυπεύθυνοι για την επιδείνωση της κρίσης στην Ευρωζώνη, και του ζητήθηκε να καταγγείλει το δημοψήφισμα και να παραιτηθεί!!!. Ο διάδοχος του, ο πρώην Υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συμπερίλαβε στην κυβέρνηση του, και κόμμα της άκρας δεξιάς χωρίς καμία διαμαρτυρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει ως σκοπό να εξασφαλίσει την ευημερία, να ενισχύσει την δημοκρατία σε χώρες πού σχετικά πρόσφατα κυβερνήθηκαν από στρατιωτικές διδακτορίες(Ελλάδα. Ισπανία, Πορτογαλία) και να σταματήσει τούς εθνικισμούς, αιτία αιματηρών πολέμων στην  ήπειρο.
Εντούτοις πράττει το ακριβώς αντίθετο, διατηρεί το δημοκρατικό έλλειμμα στους θεσμούς της, αφήνει λαούς, μέλη της Ένωσης βορά των αγορών και ξυπνάει εχθρότητες μεταξύ των λαών της γηραιάς ηπείρου. " Δεν μπορεί να είμαστε σκλάβοι των Γερμανών " λέγει αγανακτισμένα ένας νεαρός Ισπανός, ο οποίος δεν θέλει να εξοριστεί στο Βερολίνο η στο Αμβούργο για να βρει δουλειά. Οι Ιταλοί έχουν προσβληθεί από την αλαζονεία του κ. Σαρκοζύ και μερικοί Έλληνες καταγγέλλουν ότι η χώρα τους βρίσκεται υπό κατοχή και εμφανίζονται αφίσες με καρικατούρες της κα.Μερκελ ως ΝΑΖΙ.

Στους λαούς που μαρτυρούν από τις πολιτικές λιτότητας, η ιστορία της Ευρώπης προσφέρει μια μεγάλη επιλογή ανάλογων αυταρχισμών, Τηρούμενων των αναλογιών, τα γεγονότα του Νοεμβρίου στην Αθήνα μας θυμίζουν  μάλλον,το καλοκαίρι του '68 στην Τσεχοσλοβακία, την " Ομαλοποίηση" στην Πράγα και την εκδίωξη του κομμουνιστή ηγέτη Αλεξάντερ Ντούμπσεκ, Η τρόικα η οποία θέλει να μεταμορφώσει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο έπαιξε τον ίδιο ρόλο που έπαιξε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας στην Πράγα και ο Παπανδρέου όπως και ο Ντούμπσεκ δεν τόλμησε να αντιδράσει. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις επιβάλλεται ένα δόγμα " περιορισμενηςκυριαρχίας" όπου οι Οίκοι Αξιολόγησης (Δανιστές) επιβάλλουν στην Ελλάδα την πολιτική τους όπως ακριβώς έκαναν τα Σοβιετικά άρματα  στην Πράγα.

Serge Halimi ( Le Monte Deplomatique)

1 σχόλιο:

  1. Προβάλλεται καθαρά το πολιτικό πρόταγμα της Ευρώπης, σε αντιπαραβολή με την σκοτεινή πραγματικότητα των αγορών και την κυρίαρχη πολιτική έκφρασή της. Δυστυχώς η θεμελιακή Ευρωπαΐκή πρόταση, βρίσκεται σε θέση αδυναμίας με τα νυν δεδομένα, και δεν φαίνονται στον ορίζοντα πολιτικές ,εν δυνάμει ικανές, να αναστρέψουν και επαναπροσδιορίσουν την πορεία της
    Βασίλειος Περιπατητής
    Υ.Γ Συγχαρητήρια στο blog σας για την επιλογή καλών διαφωτιστικών κειμένων εγνωσμένης εγκυρότητας.
    Εύχομαι καλό και περιπετειώδες διαδικτυακό ταξίδι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή